Målsetting

Sunborne What A Wag(Wilma)

Vi legger vekt på å avle frem sunne og funksjonelle valper med god helse, godt lynne og et vakkert og rasetypisk utseende. Alle våre avlshunder blir HD og AD røntget samt øyenlyst før de går i avl, og så langt det er mulig vil vi bruke partnere som også er det. For oss er det ønskelig at både collien og sheltien innehar gjeteregenskaper slik de i rasenes opprinnelse hadde. En god gjeter er både lydhør og modig med et godt bevegelsesmønster, samt nært knyttet til sin familie og sin eiendom. Disse egenskapene gir så individer som er godt egnet i ulike grener innenfor hundesporten, samtidig som den er en nær bestevenn som ønsker å følge sin familie overalt.

Pr idag har vi sheltier av amerikanske linjer. Hva fremtiden bringer får vi se, men en sheltie er i mine øyne vakker uansett opphav, om helheten er tiltalende med gode bevegelser og godt driv. Det samme gjelder collien selv om den klassiske typen står mitt hjerte nærmest.  

 

Sist, men ikke minst ønsker vi å ha god kontakt med våre valpekjøpere. Vi stiller oss til disposisjon for råd og veiledning  til enhver tid. Vi har også et mål om at samtlige valper fra vårt oppdrett skal HD/AD røntges samt øyenlyses ved 1 års alder. 

Hundene er alltid med i daglige gjøremål og er også til god hjelp

Verdens beste turkamerater