Begynnelsen

19 år gammel fikk jeg godkjent kennelnavnet Reagården. Det var min første flat tispe, Daralund's Rea, som fikk æren av å sette sitt navn på kennelen. Rea var forøvrig oppkalt etter ei dronning. Dessverre ble det aldri valper etter henne. Da jeg var så heldig å få overta engelskimporten Tara's Tigger Of Bolga, en nydelig og solid hannund etter svært gode engelske linjer, ble drømmen om oppdrett satt ut i livet. Han ble stamfar for mitt oppdrett av flatcoted retrievere. En fantastisk herlig, glad og arbeidsvillig apporterende hunderase som var hele livet mitt gjennom mange år. Og arven etter Tigger ble ført videre i fem generasjoner før jeg måtte legge et av mine livsverk på is på grunn av ryggskade og en travel tid med barn og  overtakelse av gård.

Ettersom barna vokste til kom ønsket om en mindre hund som var enklere å håndtere for dem. Flattene kunne bli vel energiske og sterke på tur for små turgåere. Slik kom maskotten vår Sheltiefarmen's Gilbert inn i livene våre. Ikke bare var han en maskot, men også til hjelp på gården når det gjaldt å holde orden på hester og krøtter. Det var mye gjeterinstinkt i han. Kanskje vel mye. Dessverre gikk han bort alfor tidlig i ei tragisk ulykke under arbeidet med sau på gården. Den lille hårballen etterlot seg enorme spor. Han var høyt elsket av alle og livet uten han føltes helt uendelig tomt... Da kom collien inn i livene våre. Ikke tilfeldig at det ble collie; Jentedrømmen min var å eie en klassisk collie. Som så mange andre på 70-80- tallet så også jeg Lassiefilmer til øyet ble stort og vått. At det ikke ble collie den gangen jeg fikk min første rasehund, altså Rea, skyldes nok at collien på den tiden hadde et dårlig rykte blant folk flest. Mine foreldre hadde nok fått med seg dette og styrte meg unna rasen.

Så fikk vi i 2015 verdens herligste colliegutt inn i livene våre. Jeg ble forvert til den nydelige trikoloren Cleverking Action Performer(Bandit). Han rørte ved det innerste i hjerterota og valget var  klart for meg hva resten av livet mitt ville dreie seg om når det gjaldt hund. Vår siste flat døde julen 2017. Det var tungt, veldig tungt. Men alikevel ble den slutten starten på noe nytt...

Reagården's Julie I- Hestviken- barnebarn av Tara's Tigger Of Bolga

Bestevenner; Sheltiefarmen's Gilbert og Tuva Serine